Håravfall och hårborttagning – varandras motsatser

Hårborttagning är en behandling som de allra flesta skönhetssalongerna använder sig av nu för tiden. Antingen genom en IPL-behandling eller också en lite mindre behandling som att bara vaxa bort håret. När man vaxar benen så använder man sig oftast av varmt vax som man smetar ut på till exempel benen. Sedan tar man en speciell remsa som man gnuggar mot vaxet och sen så är det bara att dra. Att vaxa benen gör otroligt ont, det är väl förståeligt eftersom man drar bort håret från hårsäckarna och det är inte bara ett hårstrå i taget utan det är några hundra stycken som försvinner samtidigt. Tänk om det fanns en liknande maskin som IPL för de som lider av motsatsen, dvs, håravfall. En liten maskin som producerade 100 nya hårstrån som ploppade upp vid behandlingen.